Algemeen

Vrij zonnig weekend met zaterdag lokaal nog een bui

- advertentie -

Landelijk – Komend weekend wordt het aangenaam zomerweer. Op beide dagen schijnt de zon vaak. Zaterdag komt het vooral in het noorden en oosten nog tot een paar buien, zondag blijft het overal droog. De maxima liggen rond 20 graden. In de nachten koelt het flink af. Lokale vorst aan de grond is niet uitgesloten.

- advertentie -

Het was deze week vaak nat en somber en ook vanochtend is dit het geval. Komende nacht zijn er brede opklaringen en koelt het af naar 8-10 graden in de kustgebieden en 5-8 graden in het binnenland. In het zuiden en oosten kan het aan de grond zelfs afkoelen tot dicht bij het vriespunt.

Zaterdag regelmatig zon, noorden en oosten een bui
Zaterdag start droog en wisselend bewolkt met in het zuiden meer zonneschijn dan in het noorden. Later in de ochtend neemt in het noorden de kans op een bui toe en in de middag is vooral in de oostelijke helft van het land kans op een paar buien. In de westelijke kustprovincies verloopt de middag ronduit zonnig. Het wordt 18 graden op de Wadden, 19 graden in Amsterdam en 20 graden in Zuid-Nederland. De wind is matig en waait uit het westen tot noordwesten.

Zaterdagavond wordt het overal droog en de nacht naar zondag verloopt ongeveer even koud als de nacht ervoor.

Zondag heerlijk zomerweer
Op de tweede weekenddag blijft het overal droog. In het zuiden en westen van het land is het zonnig met wat vriendelijke stapelwolken. In het oosten en noorden worden de stapelwolken wat groter, waardoor de zon vaker wordt afgeschermd. De zonkracht, als er geen wolk voor de zon hangt, is tussen 12:00 en 15:00 uur 6-7. Dit betekent dat een onbeschermde huid al na 15 minuten kan verbranden.

De nacht naar maandag is nog een koude met minima van 5-10 graden en in het oosten een kleine kans op vorst aan de grond.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button