Algemeen

Vanwege vele storingen onderzoekt provincie software bruggen

- advertentie -

Winschoten – De laatste tijd zijn er vaak bruggen in Winschoten die een storing vertonen. Provincie Groningen gaat daarom de software van de bruggen controleren en eventueel opnieuw instellen.

- advertentie -

In korte tijd zijn er diverse bruggen open blijven staan of ging bomen niet meer omhoog, vorige week de Hoogebrug en afgelopen zondag de Renselbrug. Beide bruggen hebben dezelfde software. ,,We denken nu dat de storingen worden veroorzaakt door temperatuurwisselingen”, zegt woordvoerder Andre Westra. ,,Maar het is nog maar een denkrichting. Onze monteurs zijn er hard mee bezig.”

Lees ook: Renselbrug in Winschoten in storing

De gemeente Oldambt is blij dat de provincie direct onderzoek doet en probeert te achterhalen wat de oorzaak van de storingen is. ,,Want het blijft natuurlijk vervelend voor de weggebruikers”, zegt woordvoerder Anton Saman. ,,Gelukkig is de veiligheid niet in het geding. Als een brug hapert branden de rode slagboom lichten. En hulpverleners krijgen direct bericht als een burg buiten werking is.”

Lees ook: Winschoterhoogebrug in storing

Er is maandag contact geweest tussen de provincie en Oldambt over de brugstoringen van de laatste tijd. ,,We zullen te horen krijgen wat er aan de hand is. Maar voor ons is ook geen grote rol weggelegd. Zowel de bruggen als de wegen zijn eigendom van de provincie.”

Lees ook: Kloosterbrug in storing

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button