Incidenten

Brandweer Winschoten ingezet voor zeer grote brand in Eenrum

- advertentie -

Eenrum/ Winschoten –  Donderdagmiddag is er in een woning aan de Hoofdstraat in Eenrum een grote brand uitgebroken. De eerste melding kwam omstreeks vijf voor drie bij de meldkamer binnen. De brand, die mogelijk in een keuken zou woedden, greep bij aankomst van de eerste brandweerauto’s snel om zich heen. Gelukkig konden de bewoners op tijd hun woning verlaten.

- advertentie -

Grip 1 situatie
Tegen vier uur werd er door de hulpdiensten opgeschaald naar ‘GRIP 1’. ‘GRIP’ staat voor gecoördineerde regionale incidentenbestrijdingsprocedure. Het is een vaste regeling die ingaat bij een groot incident. Er komt een Mobiele Commando Unit (MCU) ter plekke waarin men kan overleggen over de situatie. Vanuit de Mobiele Commando Unit werd de brand gemonitord en gekeken hoe de brand zich ontwikkelde.

Brandweer Winschoten
Naast vele voertuigen van de brandweer is brandweer Winschoten opgeroepen met de verzorgingscontainer. Deze container wordt ingezet bij langdurige inzetten. Hier kunnen de manschappen even rusten en voorzien worden van een eten en drinken, vooral met dit warme weer geen overbodige luxe.

Foto: ingezonnden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button