Algemeen

Waterbedrijf Groningen: gebruik alleen noodzakelijk water

- advertentie -

Groningen – Het is warm! En dat ziet Waterbedrijf Groningen terug in het waterverbruik. “Afgelopen zaterdag werd er door onze klanten 30% meer drinkwater gebruikt dan normaal gesproken. Op een ‘normale’ zaterdag leveren wij zo’n 94.000 kuub water in de provincie. Afgelopen weekend werd er 122.000 kuub drinkwater verbruikt: dit is 28 miljoen liter water meer dan normaal!” zeggen ze.

- advertentie -

Hoger drinkwaterverbruik
Het drinkwaterverbruik is bij warm weer hoger dan normaal. Logisch. “Door alleen ‘noodzakelijk water’ te gebruiken (tijdens de ochtend- en avondspits) zorgen we er samen voor dat iedereen overal in de provincie Groningen voldoende water(-druk) behoudt.” aldus het Waterbedrijf.

Wat kunt u doen op dagen met tropische temperaturen?
“Op warme dagen met tropische temperaturen roepen we u op alleen ‘noodzakelijk water’ te gebruiken tijdens de ochtend- (6-9 uur) en avondspits (18-22 uur). Noodzakelijk is bijvoorbeeld water voor consumptie, handen wassen, wc doorspoelen en kort douchen.” benadrukken ze.

Minder noodzakelijk tijdens de ochtend- avondspits is bijvoorbeeld:
– Tuin sproeien
– Auto wassen
– Zwembadje vullen
– De (af)wasmachine laten draaien

Water voor nu en later
Water is misschien niet duur, maar wel kostbaar. Geniet, maar verspil het niet. U kunt iedere dag uw steentje bijdragen door bewust om te gaan met water; zeker op warme dagen als deze. “Zo behouden we voldoende water voor nu én later. Helpt u mee?” aldus Waterbedrijf Groningen.

 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button