Algemeen

Kinderen volgende week naar school, maar schoolplein Kindcentrum nog een bouwput

- advertentie -

Scheemda – Hoewel het nieuwe schooljaar aanstaande maandag 17 augustus weer gaat beginnen, is de nieuwe brede school, Kindcentrum de Zwerm, aan de Merelstraat in Scheemda nog niet geheel af. Het gebouw staat, het interieur is zo goed als in orde. Maar buiten rondom de school is het nog een bouwput.

- advertentie -

Het nieuwe schoolplein moet nog worden gerealiseerd, alleen een pingpongtafel staat momenteel op een gedeelte van het schoolplein aan de kant van de Kanaalweg. Er missen nog wat belangrijke dingen, waaronder een fietsenstalling en een internetverbinding.

Vrijdag was de aannemer druk bezig om een voetpad aan te leggen naar de hoofdingang. Reden genoeg voor politieke partij, Gemeentebelangen Oldambt, om het college van burgemeester en wethouders enkele vragen te stellen.

De gemeente Oldambt laat vandaag weten dat er alles aan gedaan wordt om alles zo snel mogelijk af te krijgen. “Het gebouw is aan de binnenkant vrijwel helemaal klaar. We gaan nu zo snel mogelijk alles aan de buitenkant af maken”. aldus een woordvoerder.

Kiss&Ridestrook en verkeersregelaars
Volgens de gemeente moet er bij de ingang van het gebouw aan de Merelstraat nog een Kiss&Ridestrook aangelegd worden. Dit voor ouders die hun kinderen met de auto naar school brengen. Ook is er een vrijwillig eenrichtingsverkeer ingesteld in de wegen rondom het gebouw. Als de scholen na de zomervakantie weer opengaan, worden er verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button