Sport

Tweede gouden medaille voor Marten Luiten in Hongarije

- advertentie -

Hongarije/ Winschoten – Tijdens het EK in Hongarije in Pilisjászfalu heeft Marten Luiten uit Winschoten met zijn paard Fynona een ongelofelijke prestatie geleverd. Dinsdag werd er in het landen klassement gestreden. Marten moest als laatste starten en om Nederland goud te bezorgen, moest het duo bijna 75% behalen. “Vooraf wilde ik niet weten hoeveel ik zou moeten scoren”, zegt Marten. Met een score van 75.823% zorgde hij dat hij met het team op de hoogste trede kwam te staan met de gouden medailles!

- advertentie -

En vandaag in de individuele dressuurproef zetten Marten en Fynona hun zegetocht voort. Vorig jaar reed hij nog een klasse lager en scoorde toen zilver op het EK, nu bij de Young Riders behaalde hij voor zijn proef 77.559% waarmee hij de Duitse Lia Welschof (75.853%) met bijna 2% voor bleef. Teamgenote Daphne van Peperstraten behaalde 74.265% en daarmee de bronzen medaille.

“Gisteren tijdens de training voelde Fynona heel goed en dat deed ze vandaag weer!” aldus de nog maar 18-jarige Marten. Morgen mogen Marten en Fynona nog een keer de ring in tijdens de kür op muziek, hun favoriete onderdeel. De lat en druk liggen hoog, maar de nuchtere Winschoter gaat gewoon zijn best doen!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button