Algemeen

Filmopnames KRO-NCRV bij Groninger Genever Stokerij

- advertentie -

Oostwold – Een spannende dag afgelopen zondag bij de Groninger Genever Stokerij. KRO-NCRV kwamen filmopnames maken in de stokerij voor het programma Joël Lokaal. De uitzending is te zien op 11 november op KRO-NCRV om 21:00 uur.

- advertentie -

Joël Lokaal is een programma van de KRO-NCRV. Presentator Joël Broekaert onderzoekt in het programma of de smaak van Nederland bestaat. In Frankrijk beweren ze dat de omgeving in je glas en op je bord te proeven is. Ze zeggen dat de streek waarin iets groeit de smaak van een ingrediënt en dus ook het gerecht bepaalt. Joël vraagt zich af hoe dit alles dan in ons voedsel terecht kan komen. En waar Nederland dan naar smaakt? Typisch Nederlands is natuurlijk jenever.

Waar de Britten gin drinken, de Russen wodka en de Fransen cognac. Al meer dan 500 jaar lang is jenever de traditionele Nederlandse sterke drank. De laatste jaren wint de jenever weer langzaam aan populariteit. Steeds meer Nederlanders kiezen weten speciale en verfijnde smaken te waarderen. Dit zie je ook terug in het aanbod speciaal bieren. Er komen steeds meer lokale brouwerijen en distilleerderijen in Nederland.

De provincie Groningen is sinds vorige jaar ook een distilleerderij rijker. Groninger Genever Stokerij in Oostwold. In de stokerij/distilleerderij wordt op ambachtelijke wijze jenever gestookt volgens eeuwenoude kennis, in een eigen ontworpen Alambikketel. “Ik ben trots dat de KRO-NCRV van alle stokerijen in Nederland gekozen heeft om onze stokerij te bezoeken voor opnames.

Met onze dranken willen we een ode brengen aan onze omgeving, de Graanrepubliek. De ingrediënten halen we zoveel mogelijk uit onze omgeving. We willen dat je de smaak en geschiedenis van hier terug proeft in onze jenever. Het is fijn dat Joël van Joël Lokaal dit wist te waarderen en ons daarom uitkoos voor zijn uitzending.”, aldus Zarko Nesic, meesterstoker van Groninger Genever Stokerij.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button