Algemeen

Elke dag vla met vlokken -Mijn ouders gaan scheiden, wat nu?

- advertentie -

Westerlee – Een scheiding is een verdrietige gebeurtenis voor vele partijen, zeker voor jonge kinderen die misschien nog niet altijd begrijpen wat er precies gaande is. Met ‘Elke dag vla met vlokken – Mijn ouders gaan scheiden, wat nu?’ biedt Mariël Roelfsema uit Westerlee een mogelijkheid om een scheiding bespreekbaar te maken tussen volwassene en kind.
Bovendien biedt dit boek de mogelijkheid voor een kind om zich te spiegelen aan iemand en laat het ze zien dat zij niet de enige zijn. Dit bijzondere kinderboek wordt sinds vrijdag 4 september uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

- advertentie -

Vla met vlokken
De ouders van Fleur en Joost gaan scheiden. Hierdoor loopt Fleur tegen allerlei problemen aan. Waarom zijn de juiste schoenen nooit in het juiste huis? Houdt papa nog wel van mij als mijn nieuwe broertje er is? Bij wie hoor ik eigenlijk als ik op school ben? Waarom heeft mama ineens een vriendin? En hoe gaat Kerst eruit zien nu papa en mama uit elkaar zijn?

In verschillende, korte, herkenbare verhalen vindt Fleur samen met haar ouders een oplossing voor al deze problemen.De extra vragen voor de kinderen en de informatieve voetnoot voor de volwassenen biedt extra houvast bij het voeren van een vervolggesprek over het verhaal.

Mariël Roelfsema
Mariël Roelfsema is Kindbehartiger en heeft een eigen praktijk (Klem Kindbehartiging). Als professional, en ervaringsdeskundige op scheidingsgebied, begeleidt zij kinderen als hun ouders gaan scheiden of reeds gescheiden zijn.

Ze merkt in de praktijk dat kinderen het fijn vinden om zich te kunnen spiegelen aan andere kinderen en zo makkelijker praten over de problemen die een scheiding voor hen met zich meebrengt. Een goed verhaal waarin kinderen zich herkennen, biedt een opening voor een gesprek.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button