Algemeen

Café Timeless in Winschoten moet dicht van Raad van State

- advertentie -

Winschoten – Sportcafé Timeless aan het Marktplein in Winschoten moet dicht, zo heeft de Raad van State bepaald. De hoogste bestuursrechter vindt dat de burgemeester in oktober 2019 terecht de drank- en horecavergunning van het café heeft ingetrokken.

- advertentie -

Dat gebeurde vanwege zogeheten schijnbeheer. Volgens de Raad van State is aangetoond dat iemand anders bij het café aan de touwtjes trekt dan exploitant Heiko Tuin wiens naam op de vergunning staat. De persoon werd bij een controle aangetroffen achter de bar. Hij had een sleutel van het café. Op de Facebookpagina van Sportcafé Timeless stond dat sollicitanten hun cv naar hem moesten mailen.

Rechter oordeelde anders
Dit alles bij elkaar was voor de rechtbank Noord-Nederland onvoldoende bewijs om de zaak te sluiten. Daarom kon het café vorig jaar na een sluiting van een half jaar weer open. Maar de burgemeester van Oldambt liet het er niet bij zitten en tekende hoger beroep aan bij de Raad van State.

Uitspraak vernietigd
Die heeft de uitspraak vernietigd. Volgens de hoogste bestuursrechter heeft Tuin ten onrechte bij de gemeente geen melding gedaan van de andere leidinggevende. Voor zo’n overtreding mag de vergunning worden ingetrokken.

Bron: RTV Noord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button