Algemeen

Aandeel gescheiden inwoners in Groningen toegenomen tot 7,7%

Groningen/ Oldambt – In de provincie Groningen is het aantal gescheiden inwoners dit jaar toegenomen tot 7,7% (was 6,6% in 2010). Oldambt spant de kroon: met een percentage van 9,5% heeft de gemeente het hoogste percentage gescheiden inwoners. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

- advertentie - 

In het kader van de Dag van de Scheiding bracht Independer scheidingscijfers in kaart en vergeleek deze met met tien jaar geleden.

Grote provinciale verschillen
Het aandeel gescheiden inwoners ligt landelijk op 7,8%. Wel zijn er verschillen per provincie te ontdekken. Zo zijn Groningers met een scheidingspercentage van 7,7% ondergemiddeld vaak gescheiden. Limburg heeft het grootste aandeel gescheiden inwoners met een percentage van 8,7%. Overijssel kent juist het kleinste aandeel gescheiden inwoners (6,7%).

Aandeel gescheiden inwoners stijgt bijna overal in Groningen
Opvallend genoeg nam het aantal gescheiden inwoners de afgelopen tien jaar in bijna alle Groningse gemeenten toe. De gemiddelde stijging komt hier neer op 1,1%. Wel zijn er gemeentelijke verschillen binnen de provincie. De grootste stijging is te zien in Veendam (+2,2%), gevolgd door Pekela (+2,1%) en Oldambt (+2%). In de provinciale hoofdstad Groningen bleef het percentage gescheiden inwoners dit jaar nagenoeg gelijk.

Opvallende gemeenten binnen Groningen
Binnen Groningen wonen – relatief gezien – de meeste gescheiden mensen in Oldambt. In de gemeente is namelijk 9,5% van de inwoners gescheiden. Ook in Appingedam (9,3%) en Veendam (9,1%) is het percentage gescheiden inwoners relatief hoog. Van alle Groningse gemeenten is het percentage daarentegen het laagst in Westerkwartier: hier is ‘slechts’ 6,4% van de inwoners gescheiden.

Voor meer informatie over jouw gemeente bekijk het overzicht bij Independer.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close
Open chat
Tip ons!