AlgemeenOp stap

Tafelhuis haalt kaskrakers naar Winschoten tijdens bioscoopweekend

- advertentie -

Winschoten – Vanuit het Tafelhuis (13 t/m 16 december) organiseert het Tafelhuis een Bioscoopweekend! “We zijn er erg trots op dat we, samen met Cultuurhuis de Klinker, 2 gloednieuwe Kerst & kaskrakers naar Winschoten hebben kunnen halen!” Aldus de organisatie tegenover OldambtNu.nl.

- advertentie -

Alle opbrengsten gaan naar het goede doel.

All you need is love
Donderdagavond 19.00u en Zaterdagavond 19.00u
Locatie: Cultuurhuis de Klinker
€10,- per kaartje

Maarten ter Horst, de presentator van het populaire TV-programma All You Need Is Love, verdwijnt op de vooravond van de befaamde kerstspecial. Hij stapt zonder dat zijn redactie het weet op het vliegtuig en vlucht naar de Schotse hooglanden.
Reserveer uw kaartje

The Grinch 2018
Vrijdagavond 14 dec.19.00u en Zaterdagmiddag 15 dec. 15.00u
Locatie: Cultuurhuis de Klinker
€10,- per kaartje

De Grinch is een mopperkont die van plan is om het kerstfeest te stelen, maar op andere gedachten wordt gebracht door het vrolijke meisje Cindy-Lou die juist dol is op kerst.
Reserveer uw kaartje

Winschoten
Het Tafelhuis Oost-Groningen zamelt dit jaar geld in voor stichting Vrienden van het Ommelander Ziekenhuis. Hét Oost-Groninger radio-event van 2018 vindt plaats van 13 tot en met 16 december in cultuurhuis De Klinker in Winschoten. Het is van begin tot eind 24uur per dag te volgen op radio en tv.

Tijdens Het Tafelhuis 2018 verblijven de DJ’s Richard Pathuis, Jack Westers en Mitchell Weijermars vier dagen lang in een glazen huis in De Klinker. Zij verzorgen dan live-radio met allerlei acties om geld in te zamelen voor het goede doel. De organisatie wordt mede gedragen door de serviceclubs Rotary Winschoten, 41Club en Round Table 41 Oldambt.

Het goede doel
De organisatie van Het Tafelhuis koos met stichting Vrienden van het Ommelander Ziekenhuis voor een goed doel in eigen regio. “We willen graag zo veel mogelijk mensen helpen. Daarnaast was bepalend dat deze stichting een concreet plan indiende voor besteding van het bedrag”, vertelt Jaron Hessels namens de Ronde Tafel Winschoten.

De Vrienden van het Ommelander Ziekenhuis dienden een plan in om VR-iendjes aan te schaffen. Dit zijn kleine robots met een 360-graden camera om op school of thuis te plaatsen. Met name jonge patiënten die voor langere tijd in het ziekenhuis moeten verblijven, kunnen door middel van een VR-bril mee kijken en communiceren in de klas of thuis. Zo kunnen ze bijvoorbeeld lessen volgen of de verjaardag van familie thuis meemaken. Hessels: “Wij hopen zoveel mogelijk VR-iendjes aan het Ommelander Ziekenhuis te kunnen schenken.”

Keuze van het doel
Voor het kiezen van een goed doel deed de organisatie een oproep aan mensen uit de regio om goede doelen aan te dragen. “Er kwamen vele ideeën voor zeer goede doelen binnen. De keuze was lastig en viel uiteindelijk op de genoemde stichting”, zegt Hessels. “Het liefst zouden wij elk doel steunen, want ze hebben allemaal hulp nodig. Daarom zijn er inmiddels enkele andere goede doelen overgedragen aan projecten van Round Table Winschoten. Zo ging de opbrengst van de drive-in bioscoop in Winschoten van afgelopen weekend naar stichting Dichte Knip. We bewaren deze lijst met goede doelen voor toekomstige projecten.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button