Cultuur

Bouw in de kerstvakantie mee aan het Minecraft Winterdorp

- advertentie -

Winschoten – Ben je dol op Minecraft? Vind je het leuk om samen met anderen online te werken? Bouw in de kerstvakantie mee aan het Minecraft Winterdorp. Op de server van de Groningse bibliotheken kunnen kinderen, jongeren en volwassenen deze vakantie meebouwen aan een winterse wereld.

- advertentie -

Virtuele LEGO. Zo wordt Minecraft vaak in het kort uitgelegd. Net als de blokjes van LEGO kun je in Minecraft oneindig bouwen en avonturen beleven. Minecraft is één van de bestverkochte games ter wereld en heeft maandelijks miljoenen gebruikers. Nu de bibliotheken zijn gesloten, heeft Biblionet Groningen de eigen server weer online gezet.

Deze kerstvakantie bouwen we samen aan een Winterdorp. Skipistes, ijsbanen of berghutten? Je mag zelf weten wat je toevoegt aan onze wereld. Wil je meebouwen? Start dan gauw Minecraft op en log je in op het serveradres BiblionetGroningen.playat.ch en gebruik de poort 25565. De Minecraft-server staat open tot en met zondag 3 januari.

Koen wint Minecraft Challenge
Woensdag 23 december organiseerden de Groningse bibliotheken een Minecraft Challenge. In de uitzending van BiebLab kregen kinderen een uur de tijd om een werkplaats voor de kerstman te bouwen. Uiteindelijk won Koen uit Veendam de 1e prijs van de jury. Zijn werkplaats zag er van de buitenkant al uit als een cadeautje.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button