Economie

Groninger Huis meldt ruim 400 huurwoningen aan voor glasvezel

- advertentie -

Oldambt – Inwoners en ondernemers in alle kleine kernen en het buitengebied van de gemeente Oldambt genieten binnenkort mogelijk van razendsnel internet. Op 1 september startte GlasDraad Oldambt een vraagbundeling in het gebied. Als op 30 november 2020 minstens 50% van de adressen meedoet, is de komst van glasvezel een feit. Met de aanmelding van ruim 400 woningen (ca. 6 %) komt de grens van 50% snel dichterbij.

- advertentie -

Goed voor de regio, goed voor de huurders
Onder dat motto besloot Woonstichting Groninger Huis om alle huurwoningen van de stichting in de gemeente Oldambt aan te melden voor glasvezel. Glasvezel betekent een sterke verbetering van de digitale bereikbaarheid van de regio.

Een investering in de woningen voor nu en voor later. En om deze daad kracht bij te zetten ondertekende Laura Broekhuizen (directeur Woonstichting Groninger Huis) op woensdag 30 september de inschrijving voor alle woningen en neemt de woonstichting de eenmalige kosten van aansluiting voor haar rekening. De huurders betalen zelf voor het abonnement dat zij kiezen, wat in de plaats komt voor het huidige abonnement.

(Lees verder onder de foto)

Succes vieren
Alle huurhuizen worden voorzien van speciale deelnamevlaggetjes. “Succes moet gevierd en getoond worden”, aldus Johan Meijerhof projectleider voor GlasDraad in Oldambt. “We moedigen namelijk alle inwoners aan om het voorbeeld van Woonstichting Groninger Huis te volgen door buren en vrienden in het dorp en de omgeving aan te moedigen ook in te schrijven voor glasvezel. Zo’n mooie kans om voor iedereen glasvezel te krijgen doet zich maar zelden voor en drijft op solidariteit.”

 Informatieavonden
Inschrijven is voor huurders van Groninger Huis niet nodig. Dat heeft de woonstichting voor hen al gedaan. Mochten bewoners geïnteresseerd zijn in meer informatie zijn zij welkom om een van de inloopavonden bij te wonen. Zij kunnen zich aanmelden via de website www.glasdraadoldambt.nl.

(Lees verder onder de foto)

Over GlasDraad
De campagne is een initiatief van GlasDraad. GlasDraad is opgericht om bewoners en ondernemers in het buitengebied en kleine kernen toegang te geven tot het supersnelle, betrouwbare én betaalbare glasvezelnetwerk, met veel landelijke dienstenaanbieders. In de kleine kernen en het buitengebied van Oldambt gaat het in totaal om ruim 6.000 huishoudens en bedrijven. Als 50% aanmeldingen wordt gerealiseerd zal het netwerk in 2021 worden aangelegd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button