Weerbericht

Weekendweer: vrij koud en buien met hagel

Landelijk – De temperatuur gaat dit weekend weer omlaag en zaterdag wordt het slechts 12-13 graden. Daarmee is het vrij koud voor oktober. Buien trekken over het land en in combinatie met een vlagerige wind en mogelijk ook hagel of een klap onweer is het voor het gevoel nog kouder. Gelukkig schijnt tussendoor even de zon. Ook zondag kunnen we buien verwachten en dan is het iets minder onstuimig en zo’n 13 graden.

- advertentie - 

Dat het komend weekend wisselvallig weer is zal niemand verbazen, maar daarbij wordt het ook nog eens kouder dan normaal. Zaterdag zal de thermometer niet meer aanwijzen dan 12-13 graden. ‘s Ochtends vroeg is het 6 graden in het oosten tot 8 graden in het westen. Een matige en aan de kust vrij krachtige wind maakt het voor het gevoel nog kouder en de gevoelstemperatuur ligt daardoor tussen 4 en 7 graden.

Het weerbeeld is wisselend met wolkenvelden, buien en tussendoor zon. De Hollandse wolkenluchten nodigen uit om naar buiten te gaan, maar daarbij is warme kleding geen overbodige luxe. Met 12-13 graden is het vrij koud voor oktober en voor het eerst dit najaar wordt het nergens 15 graden. Tijdens buien is het nog een paar graden kouder. Wat dat betreft is een winterjas het overwegen waard. De buien zijn niet heel heftig, maar er is wel kans op wat hagel of een klap onweer. Een vlagerige westen- tot noordwestenwind maakt het herfstbeeld compleet.

Zaterdagavond neemt het aantal buien in het binnenland af en in de nacht kan het vooral in de kustprovincies af en toe regenen. De temperatuur daalt naar 4-8 graden.

Zondag leeft de buiigheid op en zijn de meeste buien voor de middag weggelegd. Het wordt gemiddeld 13 graden. Ook dan kan soms de zon even schijnen. De noordwestenwind is iets minder onstuimig dan op zaterdag.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close
Open chat
Tip ons!