AlgemeenOp stap

Even bellen met… horeca-ondernemers van Marktplein

Winschoten- We bellen met Jasper van Heteren eigenaar van Stadscafé de Pastorie en Lianda Schuster van cafe Sjoes. Na de ingrijpende maatregel om de horeca voor 4 weken te sluiten bellen we met Jasper van Heteren, uitbater van stadscafé “de Pastorie” in Winschoten.

- advertentie - 

Jasper zag deze maatregel al zo’n twee weken aankomen “maar natuurlijk valt het alsnog rauw op je dak” en is er de teleurstelling dat de horeca wederom de klos is, terwijl uit onderzoek blijkt dat daar niet de meeste besmettingen plaatsvinden. De horeca heeft er over ’t algemeen alles aan gedaan de regels na te leven. “Natuurlijk besef ik dat er iets moet gebeuren” zegt Jasper, het aantal besmettingen is gewoon veel te hoog”. Alternatieven heeft het stadscafé voor nu niet. “We nemen het maar zoals het is, je er heel druk om maken helpt niet”.

Lianda Schuster van cafe “Sjoes” beaamt dat de maatregel van volledige sluiting van de horeca niet onverwacht kwam. “Begrijpelijk maar onredelijk” zegt ze hierover. “Het zijn wederom willekeurige en halve maatregelen. De horeca is niet de plaats waar de meeste besmettingen plaatsvinden, bovendien zullen mensen nu thuis hun feestjes gaan houden. Een volledige lockdown voor vier weken was beter geweest, daarna zou je weer vooruit kunnen kijken”. Alternatieven heeft ook Lianda niet. “Het gaat gewoon even een rustige periode worden, boos worden heeft geen zin, we moeten het er mee doen”.

 


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button