Algemeen

Weekendweer: overwegend droog met kans op mist

- advertentie -

Landelijk – Dit weekend verloopt rustig met weinig wind en daardoor ontstaan gemakkelijk mist en lage bewolking. Vooral zaterdagochtend kan regionaal hardnekkige mist voorkomen. In de middag breekt de zon af en toe door. Zondag trekt eventuele mist sneller op en schijnt de zon soms. Meestal is het droog, maar vooral zondag trekt een aantal buien over het land. Het is fris met maxima van een graad of 12.

- advertentie -

Vooral zaterdag weinig wind en regionaal hardnekkige mist
Zaterdag staat er nog altijd weinig wind en daardoor kan het regionaal tot ver in de ochtend mistig blijven. Ook laaghangende bewolking kan lang blijven hangen. In de middag breekt de zon beter door, er is dan een afwisseling van wolkenvelden en zonnige momenten. Alleen in het noorden en noordwesten is kans op een lichte bui. Het wordt ongeveer 12 graden.

In de nacht van zaterdag op zondag koelt het af naar 7 graden aan zee en 3 graden in opklaringsgebieden in het binnenland. Opnieuw kan regionaal mist ontstaan.

Zondag lost de eventuele aanwezige mist waarschijnlijk iets sneller op dan zaterdag. Er steekt dan een matige noordwestelijke wind op. Er trekken wolkenvelden over het land en tussendoor schijnt af en toe de zon. Ook trekken een paar buien over het land, maar de droge perioden overheersen.

Na het weekend neemt de kans op buien toe en gaat het ook harder waaien. De temperatuurverwachting is nog onzeker, maar waarschijnlijk liggen de maxima rond 15 graden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button