Algemeen

Onderzoek naar ervaringen en verwachtingen met de zelfrijdende shuttle OZG

- advertentie -

Scheemda – Vanaf augustus 2018 tot eerder dit jaar reed er een zelfrijdende shuttle in de regio rond het Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda. De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) onderzoekt hoe de introductie van deze shuttles op een veilige manier kan. Voor dit onderzoek is de SWOV op zoek naar mensen die weleens in de buurt komen van het ziekenhuis en die hun verwachtingen met deze voertuigen willen delen.

Om aan het onderzoek mee te doen is eerdere ervaring met de shuttle niet nodig. Het onderzoek richt zich niet op de shuttles zelf of op de route die er wordt gereden, maar op hoe andere weggebruikers op het voertuig reageren.

Onverwacht gedrag
“Er kunnen onveilige situaties ontstaan als de shuttle zich anders ‘gedraagt’ dan mensen verwachten, zegt onderzoeker Rins de Zwart van SWOV. “Dit is vooral belangrijk bij kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals fietsers en voetgangers.”

Meedoen aan het onderzoek
“We kijken naar de relatie tussen eerdere ervaringen met zelfrijdende shuttles en verwachtingen over het gedrag van de shuttle. Voor ons onderzoek zijn we op zoek naar mensen met en zonder ervaring met de shuttle en die hiervoor een online vragenlijst willen invullen. We vragen hen zich aan te melden op  www.swov.nl/shuttleonderzoek

- advertentie -
- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button