Op stap

Circus Bossle door corona gestrand in Blauwestad

- advertentie -

Blauwestad – Het Duitse familiecircus is, met 8 artiesten en ongeveer 30 dieren, gestrand in Blauwestad en kan geen kant op. Eigenlijk zouden ze afgelopen weekend nog voorstellingen geven in Blauwestad en vervolgens weer verder trekken naar Vlagtwedde, waar aankomend weekend voorstellingen gepland stonden.

- advertentie -

Net een week was de familie Bossle na hun winterstop weer op tournee afgelopen voorjaar, toen Nederland in gedeeltelijke lockdown ging. Ruim zes maanden stonden de artiesten en dieren van het circus, werkloos en zonder inkomsten, in een boerenweiland in het Duitse dorpje Lathen, net over de grens bij Ter Apel. Toen in de zomer versoepelingen van de maatregelen werden aangekondigd, ging hun tourneemanager gelijk aan de slag. Met als resultaat dat er vanaf begin september een najaarstournee gepland stond door de drie noordelijke provincies. Helaas van korte duur. De gedeeltelijke lockdown, die vorige week is ingegaan, gooide wederom roet in het eten.

Zonder publiek, geen inkomsten en de schaarse financiële reserves slinken snel. Het kleine beetje overheidssteun helpt het circus niet genoeg. De kosten voor zowel mens en dier, vergunningen, verzekeringen en onderhoud aan het grote wagenpark stapelen zich op. Het circus wil dan ook zo snel mogelijk weer op tournee.

Maar dit lijkt, door het toenemende aantal coronabesmettingen, nog wel even te kunnen duren. Om de kosten te drukken hoopt het circus dan ook op donaties in de vorm van diervoer zoals bijvoorbeeld hooi en stro, groente en fruit of oud brood, van lokale boeren, burgers en ondernemers. Weldoeners die het circus met een donatie willen ondersteunen, kunnen dit langsbrengen bij het evenemententerrein Strand Zuid aan de Elfenbank in Blauwestad.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button