Cultuur

Molenstichting grijpt naast Molenprijs van 75.000 euro

- advertentie -

Nieuw-Scheemda – Molenstichting Midden- en Oost-Groningen grijpt met haar molen De Dellen in Nieuw Scheemda net naast molenprijs van 75.000 euro van 2021. Ze deden mee met de actie met het motto: “Geef onze dame haar vleugels terug!”

- advertentie -

Grijpt net naast de hoofdprijs
Vijf molens hebben dit jaar om de Vriendenloterij Molenprijs ter waarde van € 75.000 gestreden. Houtzager De Otter in Amsterdam had met 7505 stemmen uiteindelijke de hoofdprijs. De Dellen bij Nieuw-Scheemda werd knap 2e met 7027 stemmen.

Elke stem levert de molen een euro op. Kortom de stichting heeft toch 7027 euro binnen gehaald. “We willen alle mensen die gestemd hebben en geholpen hebben om van deze campagne een succes te maken ontzettend bedanken!” aldus het bestuur van Molenstichting Midden- en Oost- Groningen.

(lees verder onder de foto)

Foto: Marc Zijlstra/ OldambtNu.nl (archief)

Benodigde bedrag
Helaas is het benodigde bedrag om de molen te herstellen bij lange na nog niet binnen gehaald. De hoop is gevestigd op bijdragen van de provincie en de molenfonds om financieel te helpen. En deze maand loop nog de Crowdfunding actie De Dellen “Geef onze dame haar vleugels terug!”

“Het bedrijfsleven, mensen die dit bericht lezen en een donatie willen doen, het kan en het zou fantastisch zijn als men een bijdrage wil doen aan deze ANBI stichting. Ga naar www.msmog.nl en doneer daar uw bijdragen. Hopelijk  helpt u mee om de molen in 2023 weer te laten draaien!” aldus het bestuur.

Lees ook: Molenwiek afgebroken van poldermolen ‘De Dellen’ in Nieuw Scheemda

Ook de klok stopt ermee
Toen één van de roeden van De Dellen met een enorme knal afbrak, schudde de molen zó hard, dat zelfs de oude klok ervan stilviel. Molenaar André Schuthof:  “De wijzers staan nog steeds op de tijd dat het gebeurde. Ik zet ze pas weer in beweging als ook de wieken weer draaien”. Het gebeurde bij rustig weer in september 2020, dus De Dellen staat er al een jaar treurig bij zonder wieken.

Maar als het aan de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen ligt, duurt dat niet lang meer. Voorzitter Reint Huizenga: “Het zou fantastisch zijn om de voldoende middelen bijeen te krijgen om De Dellen te herstellen.”

Lees ook: Molen De Dellen heeft uw stem nodig om schade te herstellen

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button