Algemeen

UPDATE: Vanaf maandag niet ‘zomaar’ meer de grens over

- advertentie -

Bad Nieuweschans –  In Duitsland gelden vanaf maandag drastische contactbeperkingen die het openbare leven weer grotendeels stilleggen. De maatregelen moeten de tweede coronagolf  ‘breken’ en zijn van kracht voor de hele maand november. Dat hebben de Duitse regering en de deelstaten vanmiddag afgesproken.  Dat meldt het Algemeen Dagblad (AD).

- advertentie -

Sociale contacten
Mensen moeten hun sociale contacten tot een minimum beperken. Hooguit twee huishoudens mogen in het openbaar samenkomen met een maximum van tien personen. Privéfeestjes zijn uit den boze. Privéreizen en toeristische trips binnen Duitsland zijn verboden, overnachtingen eveneens voor zover het gaat om een niet-noodzakelijk verblijf.

Winkels, scholen en crèches blijven in tegenstelling tot de lockdown dit voorjaar open, vandaar de naam ‘light’. Die slaat ook op de relatief korte periode van ‘slechts’ vier weken. In winkels gelden naast de mondkapjesplicht en hygiënevoorschriften ook weer beperkingen van het aantal klanten. Werkgevers moeten hun personeel weer zoveel mogelijk laten thuiswerken als dat kan.

Meer controle
Omdat de controle van de maatregelen beslissend is voor het effect ervan, wordt meer politie ingezet. Als eerste in de grote steden en coronahotspots. Er komen ook intensievere controles op reizigers uit risicogebieden op luchthavens, stations en wegen in een straal van 30 kilometer van de grenzen.

Boodschappen en tanken
Volgens een eerdere berichtgeving van RTV Noord mocht men ook niet meer de grens over om bijvoorbeeld in Bunde of Leer boodschappen te doen, goedkoop te tanken of gewoon om even een kop koffie te drinken. Ze kwamen donderdagochtend met een update dat dit wel mag.

“In het eerdere bericht stond dat tanken en boodschappen doen niet meer kan, maar navraag bij de EDR leert dat dit nog wel mogelijk is.” aldus RTV Noord.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button