Algemeen

Reisadvies Duitsland naar oranje, gevolgen voor grensverkeer onbekend

- advertentie -

Duitsland – Het aantal besmettingen met het coronavirus is hoog in Duitsland. Het reisadvies voor Duitsland wordt daarom dinsdag om 12.00 uur aangescherpt naar oranje, meldt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken maandagavond.

- advertentie -

“Reis alleen naar Duitsland als het noodzakelijk is.” meldt het ministerie. “Bij terugkeer in Nederland gaat u voor tien dagen in thuisquarantaine.” Verder gelden er vanaf 2 tot minstens 30 november binnen Duitsland nieuwe beperkende coronamaatregelen.  “Wat dit betekent voor het grensverkeer tussen Duitsland en Nederland is nog niet bekend.” aldus de Rijksoverheid.

Gedeeltelijke lockdown
Er wordt in het huidige reisadvies gewezen op de nieuwe coronamaatregelen in het buurland. Sinds maandag geldt in Duitsland een nieuwe gedeeltelijke lockdown. Horecazaken, sportscholen, bioscopen, theaters en culturele instellingen moeten tot het eind van de maand hun deuren sluiten. Ook toeristische overnachtingen zijn niet meer toegestaan.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button