Sport

Oldambster worstelaar Zoë Klunder start platform als de Topsportvertaler

- advertentie -

Midwolda – Zoë had al langer de wens om meer mensen en kinderen te betrekken bij haar passie en sport Sambo -, Olympisch -, Vrijestijl en Traditioneel worstelen. Zoë die vorig jaar voor de 7e keer haar Nationale titel prolongeerde en daaropvolgend 3e op de EK in Limasol op Cyprus en ook 3e op de WK in Nur Sultan te Kazachstan werd. Kampt net als elk andere met de coronaperikelen die de wereld voor de tweede keer op z’n kop heeft gezet.

- advertentie -

Dit gaf de topsportstudent aan de Hanzehogeschool in Groningen de tijd om eens goed na te denken om haar duale carrière, in sport gecombineerd met studie, met elkaar te verweven. Onlangs is ze dan ook een traject gestart met haar platform “dé Topsportvertaler” en gaat gastlessen, clinics en lezingen geven voor zowel private als publieke sectoren.

Als mooie voorbeelden noemt ze:

“Worstelen op school” waar valide en ook minder valide kinderen met leuke en leerzame wedstrijdjes en niet al te moeilijke spelregels in een gezonde competitie verantwoord en respectvol met elkaar leren ravotten en stoeien. Hier zullen kinderen in hun ontwikkeling en keuze in breedtesport(en) veel aan zullen hebben;

“Niet vallen … maar rollen” vallen bij ouderen onder ons gaat vaak gepaard met een fikse blessure of nog erger een gebroken been, heup of arm. Om deze nare kans fiks te verkleinen kan ik iets vertellen en voordoen hoe je veiliger, in die situaties, kan vallen. Ideaal voor allerlei groepen in b.v. verzorgingstehuizen enz. Hier zullen ook verzekeraars baat bij hebben en ook ziekenhuizen, artsen en verplegend personeel meer mee zullen worden ontlast;

“Pink – Clinics” voor vrouwen die zich onzeker of onveilig voelen, ten eerste voor deze mooie sport zelf e ten tweede natuurlijk ook heel effectief in die situaties als je helaas noodgedwongen voor “jezelf”als vrouw moet opkomen;

“Presteren onder druk” lezingen voor ondernemers en hun werknemers waarin ik de weg van een topsporter vertaal naar het bedrijfsleven en als je ervoor gaat iedereen succesvol kan zijn.

Zoë heeft al presentatieverzoeken gekregen en gaat binnenkort haar verhaal “vertalen” aan een aantal scholen, stichtingen en ondernemers. Voor meer informatie kunt u Zoë op haar social-media volgen, bij vragen en/of contact kunt u haar mailen, naar: zoe.klunder@hotmail.com

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button