Weerbericht

Weekendweer: zacht weekend met zaterdag veel zon

- advertentie -

Landelijk – Komend weekend is het vrij zacht najaarsweer met vooral zaterdag flink wat zon. Zondag is er meer bewolking en kan later op de dag lokaal wat lichte regen vallen. De wind waait uit het zuiden en voert relatief warme lucht naar ons land. De temperatuur stijgt in het noorden naar 10-12 graden en in het zuiden veelal naar 14-16 graden.

- advertentie -

Zaterdag is het prima weer voor een heerlijke (bos)wandeling of een fietstocht. Daarbij kan worden genoten van de fraaie kleuren die de natuur ons nog laat zien. De zon schijnt volop en in de middag zijn hooguit wat sluierwolken zichtbaar. Misschien dat de vroege vogels nog wat mistbanken tegenkomen. Het blijft overal droog en er waait niet meer dan een zwakke zuiden- tot zuidoostenwind.

De temperatuur stijgt naar 10-11 graden in het noorden en naar 14-15 in het zuiden. In Zuid-Limburg kan het 16, lokaal 17 graden worden. In het midden van het land is het een graad of 13.

Zondag meer bewolking en lokaal wat regen
Zaterdagavond wordt de hoge bewolking vanuit het zuidwesten geleidelijk dikker en in de nacht naar zondag is het overal bewolkt. In het noorden blijft het nog het langst helder. De temperatuur daalt naar 3 tot 6 graden. In het westen en zuidwesten wordt het niet kouder dan 6-9 graden.

Zondag is er duidelijk meer bewolking, maar zo nu en dan schijnt ook nog een wazig zonnetje. Op veel plaatsen blijft het droog, maar later op de dag is lokaal een klein beetje regen niet uitgesloten. De zuiden- tot zuidoostenwind houdt zich koest en is zwak tot hooguit matig van kracht. Het blijft zacht, want de temperatuur stijgt naar 10-12 graden in het noorden en naar 13-14 graden in het midden. In het zuiden liggen de maxima rond 15 graden en in Limburg kan het weer een graadje warmer worden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button