Algemeen

Glasvezel in heel Oldambt (video)

- advertentie -

Oldambt – Via internet snel bestanden downloaden of verzenden, thuiswerken, thuisonderwijs en ouderenzorg op afstand. Al deze activiteiten vragen een betrouwbare en snelle verbinding. Via de glasvezel kabel kan dit!

- advertentie -

Echter, in Oldambt zullen grote marktpartijen zoals KPN geen glasvezelnetwerk aanleggen in de kleine kernen en buitengebieden. Om dit toch te realiseren, zijn er kleinere marktpartijen zoals Glasdraad die dit op zich willen nemen.

Oldambt Verbindt zet zich al jaren in om een betrouwbare partner te vinden voor het aanleggen van een goed glasvezelnetwerk. Na diverse gesprekken met kleinere marktpartijen en in samenwerking met gemeente Oldambt, kwam Glasdraad met het beste voorstel om ook de overige kernen en het buitengebied als glasvezelproject op te pakken.

De aanleg van glasvezel is duur omdat er veel moet worden gegraven. Door deze kosten te delen met de bewoners kan er toch een netwerk komen. Mensen die nu instappen, betalen €300,- voor de adressen met coax kabel en €2300,- waar alleen nog de koper kabel van KPN ligt.

Inmiddels heeft Glasdraad al 16 providers die gebruik willen maken van het netwerk (waaronder KPN) met verschillende internet-, televisie- en telefoonpakketten tegen concurrerende maandbedragen.

Televisie kijken kan gewoon via Ziggo, dit hoeft niet persé bij een van de providers van GlasDraad. Als je 1 jaar alleen internet afneemt voldoe je al aan de verplichtingen om in te stappen.

Via ambassadeurs zoals Jan van Erp uit Midwolda, probeert Glasdraad de potentiële afnemers te benaderen. “Wij als ambassadeurs zijn er van overtuigd dat glasvezel de toekomst is. Wanneer 50% van de mogelijke aansluitingen nu instappen, gaat het project van start. Daarom doe ik een oproep, ook namens alle ambassadeurs in de kernen die zich de laatste maanden zo enorm hebben ingezet. DOE MEE – MELD JE AAN op www.glasdraadoldambt.nl zodat we de 50% aanmeldingen halen!”

Op deze website is alle informatie te vinden waarom glasvezel zo onmisbaar gaat worden, welke providers zich al hebben aangesloten, een kosten overzicht, waar de aankomende informatieavonden zijn en nog veel meer.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button