Algemeen

Burgernet is gestopt met SMS berichten

- advertentie -

Landelijk – Burgernet is gestopt met het versturen van sms/spraakberichten. “Als je berichten van Burgernet wilt blijven ontvangen, kun je je aanmelden via de Burgernetapp. Hiermee is je privacy beter geborgd omdat je zich niet als deelnemer hoeft te registreren.” laten ze weten.

- advertentie -

Daarnaast biedt de app veel meer mogelijkheden dan sms/spraak. Zo kun je een foto sturen naar de meldkamer van de politie als je wat hebt gezien. “Daarnaast heeft de centralist meer ruimte voor de beschrijving van het signalement, daarmee voorkomen we onduidelijke afkortingen.

Ook geen berichten op X (Twitter)
Sinds eind juni verschijnen Burgernetacties ook niet meer standaard op X (voormalige Twitter). Directe aanleiding zijn de veranderende voorwaarden van X. Hierbij is meegewogen dat een bericht een maximaal aantal karakters vereist.

De omschrijving van een actie in de Burgernetapp wordt vanaf september uitgebreid en zal daarom niet meer passen op X. Het blijft wel mogelijk om zelf Burgernetacties rechtstreeks vanuit de app te delen op X en om tips door te geven via een direct message.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button