Algemeen

Directeur en piloot Tom van der Meulen te oud voor rondvluchten

- advertentie -

Oostwold – Directeur Tom van der Meulen van Vliegveld Oostwold heeft heel wat vlieguren achter zijn naam staan. Maar hij is onlangs 60 jaar geworden en mag daarom geen rondvluchten meer maken als piloot.
‘Op Oostwold maken we heel veel rondvluchten en die deed ik altijd, maar dat mag nu dus niet meer.’

- advertentie -

‘Met 60 sta je niet meer met één been in het graf’
Dit is een gevolg van een wet die stamt uit het midden van de vorige eeuw, legt Van der Meulen uit. ‘Toen dachten we nog dat je met 60 met één been in het graf stond. Maar dat is natuurlijk niet meer zo en we moeten ook steeds langer doorwerken.’

Van der Meulen mag de rondvluchten alleen nog doen als er een tweede piloot met hem meegaat. ‘Als brancheorganisatie hebben we dit jaren geleden al aangekaart, maar het is geen ‘hot item’ voor de politiek.’

Van der Meulen vraagt ontheffing aan
De directeur van Oostwold is kerngezond en wil dan ook weer gewoon rondvluchten maken. ‘Iedere vlieger wordt vanaf zijn veertigste elk half jaar gekeurd. Ze hebben dus een enorm trackrecord van mij. Deze wet moet gewoon worden aangepast. Pas als een vlieger medisch niet wordt goedgekeurd, is het klaar’, vindt hij.

Van der Meulen heeft een ontheffing aangevraagd. ‘De Nederlandse Staat kan die verlenen, dus ik ga ervan uit dat ik die krijg.’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button