Algemeen

Weekend weer: vrij koude zondag en kans op mist

- advertentie -

Landelijk – Zondag is het beduidend kouder dan zaterdag. Zaterdagmiddag wordt het 5-9 graden en zondag wordt het slechts 3-5 graden. Deze temperatuurverwachting is nog wel wat onzeker en hangt af van de hoeveelheid zonneschijn. Tijdens de nachten neemt de kans op vorst toe. Het weekend verloopt verder droog en er is kans op mist.

- advertentie -

Zaterdag start op veel plaatsen met mist en lage bewolking. In grote delen van het land kan het de hele dag grijs blijven. In de middag neemt de kans op zonneschijn toe, vooral in de zuidoostelijke helft van het land. Mogelijk verloopt de middag in Limburg zelfs zonovergoten. Het wordt 5 graden in gebieden waar het de hele dag bewolkt blijft en 8-9 graden waar de zon schijnt. De wind is zwak en waait uit een oostelijke richting.

Ook zondag kan de dag regionaal grijs starten met lage bewolking, maar de kans op mist is klein. Waarschijnlijk breekt op de meeste plaatsen gedurende de dag de zon door. Met 5 graden in Zeeland tot maximaal 3 graden in Groningen is het beduidend kouder dan zaterdag. Er waait een zwakke tot matige (noord)oostenwind. In de zon en uit de wind is het aangenaam weer. In de wind is het koud met een gevoelstemperatuur rond of net boven het vriespunt.

Ook nachten steeds kouder, kans op gladheid op bruggen
In de nacht naar zaterdag kan het op plekken waar het opklaart afkoelen naar waarden rond het vriespunt. Aan de grond kan het regionaal vriezen en dan is kans op plaatselijke gladheid, voornamelijk op bruggen. Waar het bewolkt blijft wordt het niet kouder dan 3 graden. De nacht van zaterdag naar zondag verloopt kouder met minima tussen -1 en +3 graden.

De nacht naar maandag belooft de koudste nacht van dit weekend te worden met in vrijwel het hele land vorst. Daarbij kan het afkoelen naar -2 tot -4 graden en plaatselijk is zelfs matige vorst mogelijk met -5 graden. Alleen op de Wadden en in delen van Zeeland worden minima net boven het vriespunt verwacht. Vanwege de nog relatief warme grond is de kans op grootschalige gladheid klein. Koudegevoelige wegen, zoals bruggen, kunnen mogelijk wel lokaal glad worden.

Tijdens begin meteorologische winter weer iets zachter
Maandag wordt nog een relatief koude dag met overdag temperaturen van 3-5 graden. Het is dan nog droog met een mix van wolken en zon.

- advertentie -

Dinsdag 1 december start de meteorologische winter. Het is dan licht wisselvallig met soms een beetje regen. De temperatuur loopt op naar 7-9 graden. De verwachting voor de rest van de week is nog onzeker, maar het lijkt opnieuw kouder te worden.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button