Cultuur

Artiesten in De Klinker door het lint met online film

- advertentie -

Winschoten – De podia zijn dicht, maar het Cultuurplatform Oldambt breekt dwars door de afzetlinten heen om een tv-programma in gang te zetten met regionale artiesten, die optreden in verrassende combinaties. De opnames zijn in volle gang. Tijdens het online Kerstcafé van het Cultuurplatform op 17 december zijn de eerste beelden te zien.

- advertentie -

Acht artiesten staan weer op het podium van Cultuurhuis De Klinker: van Klaas Spekken met een Gronings kerstlied tot Romain Doedens die doorbrak na zijn finaleplek in Holland’s got Talent. Ze treden op met een kunstenaar, dichter en danseressen. Dat dit concept werkt, bewees zangeres Wende Snijders dit jaar met een tv-show waarin ze bijzondere artiesten aan elkaar koppelde.

Het Cultuurplatform komt nu met een Oost-Groningse versie. Regionale talenten banen zich een weg naar het podium, dwars door de afzetlinten heen. “Voor we het wisten hadden we het voor elkaar: enthousiaste artiesten, Sander Blom die het wil filmen en De Klinker die alle medewerking verleent. Geweldig, vooral als je bedenkt dat het allemaal lowbudget moet”, zegt Els Buseman die samen met Berny Jansema vanuit het Cultuurplatform de schouders eronder zet.

De opnamen zijn inmiddels in gang gezet. “We beginnen gewoon om de boel weer in beweging te brengen. De hele cultuur is lam gelegd door de coronacrisis, we willen dat doorbreken”. Het is de bedoeling om korte online-filmpjes te maken die later worden gemonteerd tot een lange tv-show. Daarbij kijkt het Cultuurplatform Oldambt ook over de grenzen om artiesten uit de hele regio een podium te bieden. Het eerste filmpje wordt niet alleen gebruikt om fondsen te werven, zodat een hele reeks kan worden gemaakt.

Maar ook om het publiek vast een voorproefje te geven tijdens een onlinebijeenkomst van het Cultuurplatform op 17 december, het ‘Kerstcafé’. Later zal de serie worden uitgezonden via RTVGo! en de kanalen van NDC Media. De titel van het programma ‘Door het lint!’ haakt aan bij het verlangen van de cultuurmakers die niets liever willen dan weer optreden. Nu dat niet ‘live’ kan, kiezen ze voor een digitale show. Of in goed Gronings: “As ‘t nait kin zoas ’t mout, den mot ‘t moar zoas ’t kin”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button