Algemeen

Campagne: Maak van je mondkapje geen zwerf kapje!

- advertentie -

Oldambt/ Landelijk – Sinds de uitbraak van het coronavirus worden gebruik te mondkapjes steeds vaker op straat gegooid. Met de mondkapjesplicht vrezen de organisaties Nederland Schoon en Plastic Soup Foundation dat het probleem van ‘zwerfkapjes’ alleen maar groter zal worden.

- advertentie -

Naast dat mondkapjes op straat vervuilend zijn voor de omgeving, is er ook een mogelijk risico dat het mondkapje geïnfecteerd is met het coronavirus. Wanneer kinderen dit niets vermoedend oppakken, zou dit tot besmetting kunnen leiden. “Gooi een gebruikt mondkapje daarom altijd in de afvalbak of draag een herbruikbaar mondkapje”, is de boodschap van Helene van Zutphen, directeur van Nederland Schoon. Om iedereen bewust te maken van deze boodschap, is onlangs de campagne #mondkapjegeenzwerfkapje gelanceerd.

“Het is belangrijk om opnieuw aandacht te vragen voor dit zwerfafvalprobleem, want ieder mondkapje dat op straat of in de natuur belandt is er een teveel. Een herbruikbaar mondkapje heeft daarom de voorkeur. Wordt er toch gebruik gemaakt van wegwerpmaterialen, dan horen mondkapjes na gebruik bij het restafval te worden weggegooid.”, aldus Helene van Zutphen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button