Algemeen

Fotoserie: Groot transport met onderdelen voor windpark N33 begonnen (video)

- advertentie -

Eemshaven/ Scheemda/ Zuidbroek – Afgelopen dinsdag- en donderdagavond zijn de eerste transporten voor het Windpark N33 per vrachtauto vanaf de Eemshaven naar de locatie gebracht aan de N33 en de A7 nabij Zuidbroek. De mastdelen worden in meerdere etappes vervoerd naar hun eindbestemming. De funderingen van het project zijn al een tijd klaar.

- advertentie -

Uit veiligheidsoverwegingen is er weinig bekend gemaakt over het transport, mede door de vele protesten die de afgelopen jaren op rechtzaken zijn uitgemond. Onder andere actiegroepen als ‘Tegenwind N33’ pleitten voor zonneparken als alternatief.

35 Windmolens
Windmolenpark N33 ligt tussen Bareveld en Zuidbroek en bestaat uit drie delen. ‘N33 Noord’ bestrijkt het grootste gebied. Het begint in het Noorden bij Zuidbroek aan de A7 en stopt zuidelijker bij Meeden.

Windmolenpark ‘N33 Midden’ begint onder Meeden, ten hoogte van de noordelijke industrie in Veendam. De windmolens staan er tot de N366 Drieborghweg. Daar bijna direct onder begint het zuidelijke gedeelte, dat langs de N33 loopt tot de hoogte van Wildervank.

In totaal bestaat windpark N33 uit 35 windmolens met een tiphoogte van ongeveer 200 meter.

Begeleiding
Tijdens het speciale transport met diepladers worden opritten en afritten tijdelijk afgesloten voor verkeer. Rijkswaterstaat en de transportbegeleiders verzorgen de verkeersveiligheid en begeleiden het transport.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button