Incidenten

Werk- en leerstaf voor 16-jarige jongen na steekincident met schroevendraaier

- advertentie -

Winschoten – Een 16-jarige jongen uit Winschoten heeft voor het steken met een schroevendraaier en bedreiging een werkstraf van 48 uur opgelegd gekregen, waarvan 40 uur voorwaardelijk. Hij moet ook voor dertig uur de leerstraf Tools4You volgen. Dit is een training die moet voorkomen dat jongeren nieuwe strafbare feiten plegen. Dat meldt RTV Noord op hun website.

- advertentie -

Noodweer
De jongen had het vorig jaar in Winschoten aan de stok met twee broers. Ze zouden elkaar treffen en de jongen nam uit voorzorg een schroevendraaier mee. De 16-jarige werd vastgehouden en geslagen.

In eerste instantie was er volgens de rechter sprake van noodweer. De jongen kon zich niet onttrekken. Hij was omringd door jongeren en werd geslagen. Zijn reactie was echter disproportioneel. Hij stak zijn tegenstander met de meegebrachte schroevendraaier in het gezicht.

Nadat hij was gestoken rende een van de broers weg. De 16-jarige rende hem na, zwaaiend met het stuk gereedschap. De twee renden door het winkelend publiek. Een aantal mensen is daarvan flink geschrokken en volgens de rechter was er sprake van een angstig en onveilig gevoel.

Lees ook: Gewonde bij vechtpartij tussen jongeren in supermarkt

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button