Weerbericht

Mogelijk verraderlijke gladheid in nacht en ochtend

- advertentie -

Landelijk – Weggegebruikers moeten komende nacht en vrijdagochtend vroeg rekening houden met mogelijk verraderlijke gladheid. Vanwege opklaringen komt de wegdektemperatuur plaatselijk onder nul. Bovendien trekken enkele buien met regen en (natte) sneeuw in de loop van de nacht en vroege ochtend over het noorden. In het zuiden is kans op gladheid door bevriezing van natte wegen.

- advertentie -

Bewolking heeft vanavond, komende nacht en morgenochtend vroeg de overhand, maar regionaal komen ook opklaringen voor. Wanneer het opklaart daalt de wegdektemperatuur snel onder het vriespunt. In het zuidwesten en zuiden zijn de wegen nat door de regen en natte sneeuw die eerder vandaag viel. Wanneer het opklaart is daardoor kans op gladheid door bevriezing.

In de loop van de nacht bereiken enkele buitjes het noorden en deze breiden zich in de vroege ochtend over Groningen, Drenthe, Friesland en Noord-Holland uit. Omdat het voor, maar ook na deze buien even kan opklaren kan de regen op ongestrooide wegen direct vastvriezen. Deze vorm van gladheid is onzichtbaar en daardoor verraderlijk. Bij wat fellere buien is kans op (natte) sneeuw. De kans is klein dat het wit wordt, maar wanneer dat gebeurt is het uiteraard ook glad. De gladheid verdwijnt in de loop van de ochtend.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button