Cultuur

Groningse bibliotheken leren kinderen films maken

Oldambt – Kijk elke woensdag naar BiebLab Live, hét kinderprogramma van de Groningse bibliotheken. Doe vanaf de bank of keukentafel mee aan de leukste activiteiten.  Woensdag 27 januari gaan we onze eigen films maken.

- advertentie - 

Woensdag 27 januari houdt BiebLab een filmmiddag! Duik samen met ons in de wereld van de bewegende plaatjes en leer hoe jij zelf een Hollywood-film kan maken. Vanuit de studio gaan Jeroen en Jolanda aan de slag met video’s maken. Daarnaast hebben onze verslaggevers op locatie weer de leukste tips en trucs voor je. Hoe kan je je eigen animatiefilmpje maken? Ida laat het je deze week zien. Michelle en Harma duiken in de wereld van boekverfilmingen en Arnoud heeft toffe apps gevonden waarmee je zelf films kan maken. En natuurlijk is ook Dr. Loepf weer van de partij. Iedere week heeft deze gekke professor een experiment in zijn eigen rubriek: de proef van Dr. Loepf.

Wat heb je nodig:

  • Een tablet of smartphone waarmee je kan filmen.

De uitzending van BiebLab Live begint om 15.00 uur en is live te volgen via youtube.com/bieblab.

BiebLab Live
Jaarlijks bezoeken duizenden kinderen de Groningse bibliotheken en doen ze mee aan vele activiteiten. Nu groepsactiviteiten tijdelijk niet door kunnen gaan, schakelt Biblionet Groningen over naar BiebLab, een YouTube-kanaal voor kinderen. Tijdens BiebLab Live kunnen kinderen iedere woensdagmiddag vanaf de bank of keukentafel meedoen aan spellen en workshops.

 


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button