Weerbericht

Slotweekend januari verloopt winters en koud

- advertentie -

Landelijk – Het laatste weekend van januari verloopt winters en koud. De zon schijnt geregeld en op veel plaatsen is het droog. In het uiterste zuiden is kans op een paar sneeuwvlokken. De temperatuur stijgt naar 1 tot hooguit 3 graden. Vooral de nachten zijn koud met in de nacht naar zondag op uitgebreide schaal lichte tot matige vorst met minima tot -7 graden.

- advertentie -

Het natte weer is na gisteren voorbij. De neerslag verdwijnt en het weekend verloopt op de meeste plaatsen droog. De zon schijnt vooral in het noorden en midden geregeld, maar in het zuiden komt meer bewolking voor en in het uiterste zuiden is zaterdag kans op neerslag. Naast regen is ook kans op (natte) sneeuw. Veel stelt het waarschijnlijk niet voor.

De temperatuur stijgt zaterdag naar maximaal 1 graad in Groningen, Drenthe en Overijssel. Elders wordt het 2-3 graden. De wind waait uit het oosten tot noordoosten en is meest matig. Aan zee is de wind vrij krachtig, windkracht 5. In combinatie met de lage temperaturen doet het koud aan met een gevoelstemperatuur enkele graden onder het vriespunt. Het is prima weer voor een wandeling, maar vergeet je sjaal, muts en handschoenen niet.

Koudste nacht van de week
In de nacht naar zondag is het koud en vriest het overal in het land. In het zuiden liggen de minima tussen -1 en -3 graden, in het midden kan het -3 tot -5 graden worden en in het noorden kan het matig vriezen met -5 tot -7 graden.

Zondag start de dag koud met op veel plaatsen vorst. De zon schijnt flink en het is overal droog. Zondagmiddag neemt geleidelijk de bewolking weer toe, maar neerslag wordt niet verwacht. De temperatuur wordt niet hoger dan 1 tot 3 graden en daarmee is het vrij koud. Normaal is het eind januari 5 tot 7 graden.

Na het weekend is de verwachting onzeker. Ons land bevindt zich op de grens van zachte lucht uit Zuid-Europa en koude lucht vanaf de Noordpool. Wanneer we aan de zachte kant terechtkomen kan het 10 graden worden, maar aan de koude kant wordt het overdag amper 2 graden. Het weerbeeld laat vrij veel bewolking zien en de kans op neerslag is groot

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button