Let op: momenteel kan het zijn dat de afbeeldingen niet laden, dit probleem is bekend en we werken aan een oplossing. 

AlgemeenRegionaal nieuws

NS: Wegens storm minder treinen in heel Nederland

- advertentie -

Landelijk – Morgen (donderdag 23 februari) wordt in de loop van de middag een zware storm voorspeld. Bij dergelijke veiligheidsrisico’s voor reizigers en personeel passen NS en ProRail preventief de dienstregeling aan. Daardoor ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor op te lossen. Morgen rijden er daarom in het hele land minder treinen.

- advertentie -

Arriva
De overige vervoerders rijden volgens de normale dienstregeling. Arriva adviseert hun Twitteraccount in de gaten te houden of plan je reis van tevoren via 9292.nl of arriva.nl

Extra storingsploegen
De ervaring leert dat bij dergelijke windsnelheden bomen op het spoor kunnen vallen, waardoor treinen niet kunnen rijden. Ook kan schade ontstaan aan bijvoorbeeld bovenleidingen en/of rails doordat rondvliegend afval daarin belandt. ProRail houdt extra storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand om eventuele problemen snel op te lossen, zoals het wegslepen van gestrande treinen.

Door minder treinen te rijden ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor op te lossen. Op de meeste plekken rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. We kiezen voor deze maatregel op basis van het huidige weerbeeld. Mocht de weersverwachting gunstiger worden, is het helaas niet mogelijk om deze maatregel voor slechts een deel van de dag in te zetten.

Wat betekent dit voor uw reis?
Tijdens een aangepaste dienstregeling rijden er minder treinen dan op een gewone werkdag. Door deze aanpassing ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor snel op te vangen en zijn wij in staat betrouwbare reisinformatie aan onze reizigers te bieden.

Houdt u rekening met langere reistijden en/of drukte in de trein. Op  sommige trajecten hebben reizigers een extra overstap. Plan voor een zo actueel mogelijk advies uw reis kort voor vertrek, bijvoorbeeld via www.9292.nl of NS.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button