Cultuur

Onthulling van ‘Street Art’ prullenbakken in de Johan Modastraat in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Vrijdag 29 januari heeft Bard Boon samen met 4 jonge kunstenaars 3 prullenbakken in de Johan Modastraat onthuld. Het project is gestart met een idee van een platformlid van de Bomenbuurt. Deze dame zag tijdens haar vele wandelingen dat veel bestaande prullenbakken wel een opknapbuurt konden gebruiken.

- advertentie -

Zo was het idee geboren, Kimberley Bond van Sociaal Werk Oldambt en Jaap de Winter van de buitendienst zagen mogelijkheden en gingen het idee verder uitwerken. “Wat een mooi idee om de straten van Winschoten op te fleuren met kleine kunstwerkjes” aldus Kimberley.

Foto: Sebastian Elzinga (ingezonden)

Dankzij Kimberley haar netwerk en Jaap zijn ondersteuning, hebben we 4 jongeren bereid gevonden om bestaande prullenbakken opnieuw te beschilderen. Fleur Sassen “Wat leuk dat jullie aan mij denken, zeker doe ik mee” zij heeft een kleurrijke flamingo geschilderd. Merijn Jansse van Noordwijk en Hans Dost hebben samen een ode aan de old school gebracht “wij vinden dat graffiti art hoort bij een stad als Winschoten”. Als laatste heeft Kevin Dijksman een prullenbak gemaakt “mijn prullenbak is echt Gronings, er staat MOI op”.

Oproep
Vanuit Sociaal Werk Oldambt in samenwerking met de gemeente willen wij een oproep plaatsen of er meer (amateur) kunstenaars deel willen nemen aan het project. Denk je nu wij hebben ook een prullenbak in onze straat die wel een opknapbeurt kan gebruiken en wil jij deze beschilderen, laat het weten via Kimberley Bond (k.bond@sociaalwerkoldambt.nl of 06-11902873)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button