Incidenten

Brandweer: “Houd brandkranen vrij van sneeuw”

- advertentie -

Groningen – De komende dagen wordt er sneeuw verwacht. Alles onder witte laag, dat ziet er mooi uit en voor velen geeft het een hoop plezier. Maar voor de brandweer is het soms ook lastig, want brandkranen en markeringen verdwijnen ook onder de sneeuw.

- advertentie -

“Bij het blussen van een brand is water nodig. Daarvoor maakt de brandweer vaak gebruik van brandkranen. Deze vind je meestal op strategische punten in de straat, het trottoir of in berm. Zo’n plek herken je aan een rood identificatiebordje. Vaak wijst ook een gele pijl naar de plek van de brandkraan.” aldus de brandweer.

Even schoonmaken
“In geval van brand willen we natuurlijk geen kostbare tijd verliezen met het zoeken naar een brandkraan en het sneeuwvrij maken daarvan. Daarom ons verzoek: als je toch gaat sneeuwruimen, veeg dan ook even over de brandkraan. Alvast bedankt!” schrijven ze in hun bericht.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button