Algemeen

Mysterie van harde knal in Oost Groningen opgelost

Oost Groningen – De harde knal die maandagmiddag in een groot deel van Oost Groningen te horen was, werd toch veroorzaakt door twee Eurofighters Typhoon. Dit laat een Duitse nieuwswebsite weten. De site meldt dat de ramen in de omgeving van Leer aan het trillen waren.

- advertentie - 

De straaljagers zijn vermoedelijk opgestegen vanaf Wittmundhafen Air Base. Op deze luchtmachtbasis is het Taktisches Luftwaffengeschwader 71 “Richthofen” gestationeerd. Deze eenheid heeft 28 Eurofighters tot zijn beschikking.

Tevens staat deze eenheid afwisselend met andere eenheden stand-by met twee bewapende Eurofighters voor de QRA (Quick Reaction Alert) voor het verdedigen van het Duitse luchtruim.

Harde knal
Maandagmiddag rond 14.38 uur hoorden veel mensen een harde knal en vroegen zich af wat het was. Meerdere mensen tipten OldambtNu.nl hierover. De meldingen kwamen onder andere vanuit Winschoten, Scheemda en Pekela.


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button