Economie

Ondernemen in coronatijd: Salon Bigoudi

- advertentie -

Winschoten – OldambtNu.nl is betrokken bij de Oldambster ondernemers. Wij horen graag hun verhalen, hoe ondernemen zij tijdens de lockdown? Hoe gaan ze om met de door de overheid opgelegde maatregelen? Vinden ze alternatieven? Verhalen van gedreven mensen, inspirerende verhalen.

- advertentie -

We bellen met Leandra Kalk, eigenaresse van kapsalon “Salon Bigoudi”. Ruim 25 jaar al runt Leandra de salon met veel liefde voor haar vak. Een hecht team knipt, kleurt en styled vele Oldambsters. ” De ene dag is anders dan de andere” beantwoord Leandra de vraag over hoe het met haar gaat. “af en toe ben je somber over de toekomst, de andere dag vol goede moed om de schouders er onder te zetten”. Dat laatste overheerst, al voelt het soms oneerlijk, voel je je in de kou gezet en machteloos.

Leandra heeft vanaf de eerste lockdown meteen naar alternatieven gezocht om haar klanten te ondersteunen. Zo maakt ze kant-en-klaar verfpaketten die tijdens de eerste lockdown nog afgehaald mochten worden maar nu thuis worden bezorgd. Ook producten als shampoos en conditioners kunnen worden bezorgd. “de klant krijgt zo exact de kleur die hij of zij gewend is en hoeft de producten die hij of zij  gewend is te gebruiken niet missen” aldus Leandra. Het is een mooie service voor de klanten en het zorgt ervoor dat je het contact met ze houd. Klanten sturen foto’s van hun resultaten naar Leandra, dat maakt dat je de waardering ook voelt.

(Lees verder onder de foto)

De waardering en het begrip van de klanten is er zeker. Er is door een van haar vaste klanten een crowdfunding opgezet. “Dat voelde even raar” zegt Leandra hierover.  Door akkoord te geven aan de actie en deze zelf ook te delen geef ik ook een signaal af… Zeker zijn er regelingen, maar wanneer je daar net buiten valt en je kosten doorlopen terwijl er nauwelijks inkomsten zijn raakt de koek snel op. Regelmatig  komt de vraag of ze “niet even thuis kan knippen…”. Hoe graag ze soms ook “ja” zou willen zeggen, het kan niet. Ze moet zich aan de maatregelen houden.

Hoe ze haar dagen doorbrengt? “Ik volg veel online cursussen over o.a. nieuwe (kleur) technieken, maar ook over communicatie en ondernemerschap tijdens de lockdown”. Daarnaast houden we contact met onze klanten via Facebook en Instagram. Stilzitten is er dus niet bij. We hopen met het team weer snel aan de slag te kunnen en de klanten te kunnen verwelkomen. Voor nu moeten we eerst afwachten hoe het zich allemaal ontwikkelt.

Wil jij ook gebruik maken van de verfpakket-service of een van de mooie producten aan huis bezorgd krijgen? Je kunt dan een mail sturen naar leandrakalk38@gmail.com of via messenger of Instagram DM. Er wordt dan contact met je opgenomen om een afspraak te maken.


Ben jij ook ondernemer in het Oldambt en wil je vertellen hoe jij in deze tijd onderneemt? Laat het ons weten door een mail te sturen naar redactie@oldambtnu.nl.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button