Algemeen

Minder spitstreinen bij Arriva in het noorden vanwege lockdown

Winschoten – Arriva rijdt vanaf vandaag vanwege de lockdown een aangepaste dienstregeling in het noorden van het land. Door minder treinen te laten rijden hoopt de vervoerder haar verliezen vanwege de coronacrisis te beperken, en met minder lege treinen te rijden. Dat meldt Treinweb.nl

- advertentie - 

De provincies Friesland en Groningen hebben als voorwaarde gesteld dat Arriva op alle trajecten minstens twee keer per uur in beide richtingen blijft rijden. Ook werd er voor de reizigers als eis gesteld dat de overstapmogelijkheden van de bus en trein gewaarborgd blijven.

Aanpassing treindienst
De ritten die voornamelijk geschrapt zullen worden zijn met name de spitstreinen op de trajecten Leeuwarden-Sneek, Groningen-Winschoten en Groningen-Zuidhorn. Buiten de spits rijden er tussen Leeuwarden en Groningen enkel stoptreinen. Op zaterdag rijden op alle trajecten elk uur twee stoptreinen in beide richtingen, behalve op het traject Leeuwarden-Groningen waar één sneltrein per uur zal rijden.

De provincies verwachten dat de maatregelen nauwelijks tot hinder zullen leiden bij de Arriva-reizigers, hoewel ze wel mogelijk extra reistijd zullen hebben. De tijdelijke dienstregeling zal naar verwachting tot 2 maart gelden.


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button