Economie

Ondernemen in coronatijd: Rijschool Eddy Graver

- advertentie -

Oldambt – Eddy Graver is een ervaren rijschoolhouder in de gemeente Oldambt. Bij deze rijschool kun je terecht voor je B rijbewijs en ook voor E achter B (aanhanger). De afgelopen maanden mochten de rijscholen niet aan het werk vanwege de corona maatregelen.

- advertentie -

We spreken Eddy in zijn tuin, hij begin: “Sorry voor m’n kloffie hoor, ik was net in de tuin bezig”. Normaliter werkt hij zo’n 60 tot 80 uur per week. Niet aan de slag om zijn leerlingen wegwijs te maken in het verkeer is dan een hele omslag. “Je kunt niet anders dan het nemen zoals het is” zegt hij daarover, “maar je buffer neemt snel af”.

Examens
Je bent machteloos. Intussen lopen de achterstanden op. Bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, ook wel beter bekend als: CBR,  is de achterstand opgelopen naar 600.000 examens. Ook Graver loopt hier tegen aan, 30 examens van zijn rijschool zijn geannuleerd. “Het kost tijd dit allemaal weer in te lopen, daarmee ben je zo weer een aantal weken verder, het is dan ook een goede zaak dat de rijscholen vanaf 3 maart weer aan de slag mogen.” zegt hij.

(Lees verder onder de foto) 

Foto: Ina Muntinga/ OldambtNu.nl

“Moet ik er bij op de foto? In m’n kluskleren?” Natuurlijk, iedereen snapt dat je er in je werk anders uit ziet. Vooruit dus, naast de auto. Nog een paar dagen en dan weer netjes op de bijrijdersstoel.

Rijlessen
Bij Rijschool Eddy Graver werk je de eerste lessen aan voertuigbediening en – beheersing, waarna je verder gaat met de beheersing van eenvoudige verkeersmanoeuvres en verkeerssituaties, hierbij moet je denken aan onder andere de bijzondere verrichtingen. Daarna ga je aan de slag met meer complexe situaties en een veilige en verantwoorde deelname aan het verkeer. Stap voor stap werk je er naar toe een veilige verkeersdeelnemer te worden. De theorie kun je online doen, maar ook zal er tijdens de lessen veel aandacht aan besteed worden.

De rijschool biedt verschillende lespakketten aan met daarbij altijd een gratis proefles!


Ben jij ook ondernemer in het Oldambt en wil je vertellen hoe jij in deze tijd onderneemt? Laat het ons weten door een mail te sturen naar redactie@oldambtnu.nl.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button