Weerbericht

Herfstweer met zware windstoten op komst

- advertentie -

Landelijk – Komende week kunnen we herfstweer verwachten. Vooral woensdag en donderdag valt flink wat regen en daarbij gaat het donderdag ook hard waaien. In het hele land kunnen zware windstoten van 80 km/uur voorkomen. Aan de kust wordt een stormachtige wind verwacht en kan de wind pieken naar (ruim) 100 km/uur. Mogelijk komt het tot storm, windkracht 9. Het herfstachtige weer staat in schril contrast met het huidige weerbeeld. Vandaag staat er weinig wind en is het regionaal grijs en mistig.

- advertentie -

De weersomslag begint woensdag met in de ochtend veel bewolking en daarbij is kans op regen. In de middag neemt de kans op regen verder toe, maar de meeste neerslag volgt in de avond. Er steekt een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind op en aan zee kan het hard waaien. De vorige onstuimige dag is dan alweer ruim twee weken geleden.

Kans op zware windstoten
Donderdag wordt het nog veel onstuimiger. De wind trekt dan verder aan en is (vrij) krachtig boven land en in het westen staat een harde tot stormachtige wind, windkracht 7 tot 8. Aan zee kan de wind zelfs tippen aan stormkracht 9. Het zijn vooral de windstoten die het onstuimig maken. In het hele land kunnen zware windstoten van 80 km/uur voorkomen. Aan zee waait het hard tot stormachtig met windstoten van (ruim) 100 km/uur. Als het onstuimige weer leidt tot een algehele waarschuwing voor windstoten, dan is dat voor het eerst sinds 21 januari. Toen trok storm Christoph over het land en waaide het nog veel harder.

Onstuimiger en natter, maar ook zachter
Het weer is vandaag nog heel rustig met wat mist, wolkenvelden en erg weinig wind. De dag begint op veel plaatsen met vorst en vanmiddag wordt het 5-7 graden. Voor de tijd van het jaar is dat aan de koude kant. Met de komst van het natte en onstuimige weer krijgen we ook zachtere lucht. Woensdag wordt het 7-10 graden en donderdag kunnen we 8 tot 12 graden verwachten. Daarmee is het zachter, maar voor maart zijn deze waarden heel normaal.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button