Weerbericht

Wind op hoogtepunt, komende uren langzaam minder onstuimig

- advertentie -

Landelijk – De wind heeft nu het hoogtepunt bereikt met op veel plaatsen zeer zware windstoten tot maar liefst 124 km/uur. Harder dan dit zal het niet waaien. Komende uren neemt de wind langzaam af. In de tweede helft van de middag komen in het binnenland alleen tijdens buien nog zware windstoten voor. Aan het begin van de avond komt ook de wind aan de kust tot bedaren.

- advertentie -

Op dit moment beleven we het hoogtepunt van deze zeer onstuimige dag. In het hele land is sprake van zware windstoten van 80 tot ruim 100 km/uur en daarvoor werd woensdag al gewaarschuwd. In de westelijke provincies en rond het IJsselmeer waait het hard en is de wind stormkracht 9. Daarbij komen zeer zware windstoten voor van meer dan 100 km/uur. De zwaarste windstoten komen langs de westkust en rond het IJsselmeer voor. Op de Houtribdijk is de krachtigste windstoot gemeten van maar liefst 124 km/uur. Vlissingen had een schuiver van 120 km/uur en Rotterdam van 114 km/uur.

Het onstuimige weer bracht ons vanochtend de eerste officiële storm van het jaar. De vorige keer dat het zo hard waaide was vlak na Kerst. Toen trok storm Bella over het land.

Wind komt langzaam tot bedaren
De komende uren zullen de windstoten minder zwaar worden. In de tweede helft van de middag komen in het binnenland alleen tijdens buien nog zware windstoten voor. Aan de kust blijft het hard waaien en zullen de zware windstoten tot het begin van de avond aanhouden. Vanavond kunnen tijdens felle buien nog zware windstoten voorkomen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button