Weerbericht

Nog altijd geen lenteweer in zicht

- advertentie -

Landelijk – De eerste helft van maart is bijna voorbij en daarmee kijken steeds meer mensen reikhalzend uit naar lenteweer. De komende dagen is het wisselvallig. In de loop van komende week wordt het droger, maar ook neemt de kans op vorst in de nachten toe.

- advertentie -

Op dit moment is het wat wisselvallig. Er zijn wolkenvelden en dagelijks kunnen enkele buien ontstaan. Toch is het daarmee niet heel slecht weer. Er zijn ook droge perioden waarin de zon een tijdje kan schijnen. Vandaag en morgen kunnen we behalve wolkenvelden ook enkele uren zon verwachten. Daarbij wordt het zo’n 8-9 graden. Voor de tijd van het jaar is dat heel gebruikelijk.

Meer zon en kouder
Later in de week draait de wind naar het noordoosten. Het blijft dan vaker droog en de zon kan ook wat langer schijnen. Er zijn dan stapelwolken en soms kan een bui ontstaan. De middagtemperatuur kan een paar graden dalen, maar op plaatsen waar de zon flink schijnt verandert de temperatuur nauwelijks. De nachten worden wel wat kouder. Vanaf donderdag neemt de kans op vorst toe en in de nacht naar vrijdag en naar zaterdag kan de temperatuur naar -1 tot -3 graden dalen. Ook in de vroege ochtend is het dan koud.

Maart verloopt heel anders dan vorig jaar
Richting het einde van maart gaat de temperatuur waarschijnlijk weer omhoog. Op dit moment schotelen de weermodellen ons gemiddelde of net bovengemiddelde temperaturen voor van 10 tot 14 graden. De nachten blijven fris met in het binnenland soms net een graadje vorst. Er is kans op een paar buien, maar een groot deel van de tijd is het droog. Of het ook lekker weer wordt zal afhangen van de hoeveelheid zon. In de zon is het prima weer om buiten te zijn. Mocht de hoeveelheid zon tegenvallen lijkt het helemaal geen lente.

Wat dat betreft is het heel ander weer dan vorig jaar maart. Toen heeft het ook gevroren, maar het was wel zeer zonnig.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button