Incidenten

20-jarige man uit Winschoten die agenten neerstak blijft langer vast

- advertentie -

Groningen/ Winschoten – De rechter-commissaris van de rechtbank Noord-Nederland heeft vandaag de bewaring verlengt voor een termijn van veertien dagen van een 20-jarige man uit Winschoten die wordt verdacht van betrokkenheid bij een ernstig geweldsincident waarbij twee agenten gewond raakten.

- advertentie -

De verdachte is afgelopen maandag ingesloten in Nederland direct nadat hij was overgeleverd uit Frankrijk. Het geweldsincident was woensdagavond 11 maart aan de Van Houtenlaan in Groningen. De verdachten vluchtten daarop naar Frankrijk.

Een tweede verdachte verblijft momenteel nog in Frankrijk in afwachting van de overleveringsprocedure.

Steekincident
Bij het steekincident, wat plaatsvond op 10 maart jongstleden, raakten twee agenten gewond. Eén van hen raakte ernstig gewond aan zijn hoofd en zijn hals. Tijdens de klopjacht naar de verdachten viel de politie op 12 maart een woonboot binnen aan het Winschoterdiep. Hier hadden de verdachten de nacht van de steekpartij doorgebracht.

Lees ook: 20-jarige Oldambtster opgepakt in Noord-Frankrijk wegens steekpartij agent

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button