Incidenten

Duitsland: Nederland is hoogrisicogebied, negatieve coronatest nodig bij grens

- advertentie -
Bad Nieuweschans – Nederlanders die naar Duitsland reizen krijgen na Pasen te maken met strengere regels. Het Duitse beleid wordt aangescherpt vanwege het hoge aantal coronabesmettingen in Nederland.

Dat betekent dat reizigers die vanuit Nederland de grens oversteken vanaf dinsdag meteen een negatieve coronatest moeten kunnen tonen. Voor forenzen geldt een uitzondering. Momenteel hoeven reizigers uit Nederland pas na 48 uur een coronatestuitslag te laten zien.

- advertentie -

Nederland is na Tsjechië, Polen en Frankrijk het vierde buurland van Duitsland dat als hoogrisicogebied wordt gezien. Dat gebeurt als er meer dan 200 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners zijn in zeven dagen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button