Weerbericht

Eerste witte Pasen sinds 2013

- advertentie -

Landelijk – Door sneeuwval werd het in het noorden van het land zojuist wit en daarmee is sprake van de eerste witte Pasen sinds 2013. Toen kleurde het landschap in de eerste paasnacht in het oosten op verschillende plaatsen wit. Er valt wel vaker sneeuw met Pasen, maar een sneeuwdek is vrij zeldzaam. De komende uren kan overal winterse neerslag vallen met kans op een tijdelijk sneeuwdek.

- advertentie -

De meeste paassneeuw ooit viel in 2008. Toen ontstond in de omgeving van Vlissingen een sneeuwdek van maar liefst 11 centimeter. Ook elders in het land lag die dag sneeuw, maar met enkele centimeters niet zoveel als in Zeeland. Andere jaren dat er met Pasen sneeuw lag in Nederland waren 2001, 1998, 1982 en 1937.

Ook komende dagen winters aprilweer
Aprilletje zoet brengt ook komende dagen mogelijk een witte hoed. Het blijft namelijk koud met winterse buien, waardoor het lokaal even wit kan worden. Tussen de buien door loopt de temperatuur overdag op naar 5-7 graden. Eventuele sneeuw smelt daarom vrij snel weg.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button