Op stap

KWF per onmiddellijk gestopt met de SamenLoop voor Hoop

Landelijk – Vandaag is bekend gemaakt dat KWF per onmiddellijk is gestopt met de SamenLoop voor Hoop. Daardoor zal het in Oldambt bij 1 editie blijven. Reden voor het stoppen is dat voor KWF in deze tijd van corona de inkomsten ernstig zijn teruggelopen. Daardoor kan het niet meer uit.

- advertentie - 

“In Oldambt hebben we een recordbedrag weten binnen te halen. Daarvan is een deel gebruikt voor de organisatie. Dat mag nooit meer als 10 procent van de opbrengst zijn en daar hebben we ons in Oldambt ook aan kunnen houden. De rest van de opbrengst is naar een tweetal onderzoeken naar kanker gegaan.” legt

Jan Veen, (mede)initiatiefnemer SamenLoop voor Hoop Oldambt, uit.

“Toch hingen er spandoeken, waren er t-shirts voor deelnemers en organisatie, folders en nog veel meer andere dingen. Feitelijk gezien is er bij iedere organisatie een koerier voor de deur gestopt met een hele auto vol dozen met spullen. Een deel kon hergebruikt, maar veel blijft bij de organisatie en deelnemers achter. Dit alles is betaald door KWF.” zegt Jan.

KWF Kankerbestrijding geeft aan dat het besluit definitief is. “Ik hoop dat Nederland in de verre toekomst toch weer aansluit bij de internationale Relay for Life beweging. Alleen al doordat de ziekte kanker nog niet volledig te genezen is, en er zoveel meer gebeurt als alleen dat bedrag dat aan het eind opgehaald wordt. De SamenLoop bracht zoveel meer mee. Aan het eind is dat wat onder de streep achterblijft, Een schat aan herinneringen, ervaringen en vriendschappen die zullen blijven.” eindigt Jan zijn bericht.

Lees ook: Definitieve bedrag van € 116.600 voor de SamenLoop voor Hoop Oldambt


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button