Weerbericht

Code geel: kans op gladheid en zware windstoten

- advertentie -

Groningen – In de nacht van dinsdag op woensdag is code geel van kracht. In Groningen is dit vanaf 03.00 tot 07.00 uur. Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten in de kustprovincies en plaatselijke gladheid in grote delen van het land. Rijkswaterstaat meldt op Twitter dat ze extra weginspecteurs inzetten om de situatie op de weg goed te monitoren.

- advertentie -

Woensdagochtend moeten weggebruikers rekening houden met plaatselijke gladheid door winterse neerslag of opvriezen van natte weggedeelten. De strooiwagens van Rijkswaterstaat, onder andere vanuit steunpunt Winschoten kwamen in actie.

Pas je rijstijl aan
“Moet je vannacht of morgenvroeg op pad? Houd dan rekening met deze verraderlijke weersomstandigheden en pas waar nodig je rijstijl aan. Controleer daarnaast voor vertrek de weersverwachting en actuele verkeerssituatie. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.” aldus Rijkswaterstaat.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button