Weerbericht

Weekendweer: koud en nat weekend met kleine kans op sneeuw

- advertentie -

Landelijk – De lente zit in het slob. Na de sneeuw van deze week krijgen we nu namelijk een vrij nat weekend en daarbij is ook nog eens kans op natte sneeuw. De kans is wel klein dat het ergens wit wordt. Het natte weer gaat gepaard met lage temperaturen, waardoor het tijdens neerslag waterkoud aanvoelt.

- advertentie -

Dit weekend staat in het teken van neerslaggebieden die vanuit het zuidwesten over ons land trekken. Vooral zaterdag kan het later op de dag urenlang regenen. In de nacht naar zondag en zondagochtend vroeg is ook kans op natte sneeuw en ligt de temperatuur net boven nul. Tijdens neerslag is het waterkoud.

Meeste neerslag waarschijnlijk in zuidoosten
De kans op neerslag is het grootst in de zuidoostelijke helft van het land. Zeker in het zuidoosten kan het een groot deel van het weekend regenen, met korte perioden waarbij het wat minder nat of zelfs even droog is. Lokaal kan 30 millimeter vallen, bijna evenveel als normaal in de hele maand april. Verder naar het noordwesten zijn de droge perioden waarschijnlijk langer. De zon krijgen we dit weekend niet vaak te zien.

Het natte weer gaat gepaard met lage temperaturen voor de tijd van het jaar. Tijdens droge perioden komen de maxima zaterdag uit op 7-9 graden. Zondag is het een paar graden kouder en wordt het 5-7 graden. Normaal is het in deze tijd van het jaar 11-15 graden.

Na het weekend neemt de kans op regen af en is de zon vaker van de partij. Wel blijft het de eerste dagen van de week kouder dan normaal.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button